Kombi Arızası
Soğukların kendini hissettirdiği şu aylarda kombilerin düzenli ve sağlıklı çalışması tekrar büyük önem taşır hale geldi. Havaların soğuması ile birlikte kombi bakımı önemli bir hal alıyor. Ese Teknik olarak kombilerin ne gibi durumlarda arıza yaptığını ve bu arızaların nasıl giderilerebileceği çok önem taşır Kombilerde kış aylarında meydana gelebilecek arızalar sistemdeki başka parçaların da çalışmasını etkileyerek zaman içerisinde telafisi daha maliyetli ve zor sonuçlara neden olabilir. Ese Teknik olarak tüm Kombi arızalarında yanınızdayız.
Kombi arızaları; bakımın zamanında yaptırılmaması, dış faktörler veya yoğun kullanıma bağlı olarak parça aşınmaları gibi nedenlerle olabileceği gibi, kurulum ve kullanıcıların hatalı kullanımından da kaynaklanabiliyor. Sık karşılaşılan kombi arızaları ve bunları sebepleri başlıca şu şekilde sıralanabilir
Kurulum Hataları
Kurulum hataları, tesisatınızın bir parçası olarak çalışan kombileri doğrudan etkiler. Bu tür hatalar genellikle tesisat kaçakları, yanlış plastik boru kaynağı, hatalı uygulama neticesinde boru çapının daralması, kaliteli radyatör vanalarının kullanılmaması gibi nedenlerle ortaya çıkıyor. . Bu nedenle kurulum hatalarından ortaya çıkan sirkülasyon ve dolayısıyla ısınma sorunun kaynağı genellikle kombiye mal ediliyor.
Tesisat Su Basıncı
Teknik olarak, kombiye tesisatınızdan gelen suyun basıncı ortalama 1.5 bar olmalıdır. Bir su bardağı suyun bile tesisatınızdan dışarıya sızması, kombinizin yetersiz su basıncı arızası vermesine neden olabiliyor. Bu açıdan sistem su basıncı, kombinizin tesisat kaynaklı en önemli arıza nedenleri arasında sayılıyor. Tesisata suyun ilk verildiği haftalarda, sistemde kalan hava sirkülasyon esnasında kombiniz üzerinden otomatik olarak tahliye edileceğinden, ilk kullanımlarda sistem basıncının bir veya birkaç kez düşmesi normaldir. Ancak ortaya çıkan basınç kaybını engellemek için tesisata sık olarak su verilmesi radyatörlerde korozyona da neden olabiliyor. Bu nedenle tesisata su ilavesinin mümkün olduğunca az ve kontrollü yapılması gerekiyor. Aksi halde genellikle radyatör ve kombi bağlantı noktalarında veya takip edilemeyen sıva altı noktalarda, malzeme kalitesinin de düşüklüğü nedeniyle meydana gelecek korozyon kombinin de ömrünü kısaltıyor.
Seneler içerisinde bakımsız zorlu şartlarda ve yoğun olarak kullanılan cihazların parçalarının arıza yapması doğaldır. Parça ömürlerini uzatmak için şartların uygunluğu ve temizliği yetkili servisler tarafından yıllık olarak kontrol edilmelidir. Yetkili olmayan servisler tarafından yapılan müdahaleler ve uygun olmayan değerlere sahip parçaların kullanılması cihazınızın sağlıklı, verimli çalışmasını engellemekte ve en önemlisi kullanıcı hayatını tehlikeye atabilmektedir. Kombinizin bakımının ve arıza hallerinde gerekli tüm müdahalelerin cihazlar hakkında yeterli eğitimini almış yetkili servislere yaptırılması gerekir. Ese Teknik olarak tüm kombi arızalarınızda yanınızdayız.
Author